Snart er det fullmåne igjen, her får du mine beste tips til hva du kan gjøre i din personlige fullmåneseremoni

Bilde av et alter med bøker, krystaller, lys og urter.

Hva er en fullmåneseremoni?

En fullmåneseremoni er en måte du kan benytte den fantastiske energien som månen bringer med seg da den er full. Da det er fullmåne er det en ypperlig tid til å gi slipp og komme videre i en prossess, hva nå enn det måtte være.

Månen har blitt hel igjen, en syklus er over og dette kan du videreføre inn i livet ditt. Kanskje du har kommet i mål med ønskene eller delmålene du satt opp ved nymånen i slutten av september? Eller kanskje du er i en fase i livet ditt hvor du jobber med å gi slipp og komme deg videre? Kanskje du jobber med tilgivelse? Eller kanskje du er i en overgangsfase og det oppleves som tøft? Da er fullmånen et ypperlig spirituelt verktøy som du kan bruke aktivt for å komme videre. Om du ikke skulle ha noen utfordring akkurat nå, så er en slik seremoni flott å gjennomføre uansett.

Forslag til fullmåneseremoni:

Man trenger jo ikke å gå helt heksebonanza (som jeg gjør i blant, hehe) til denne seremonien. Du kan gjøre det så avansert eller så enkelt som du selv ønsker. Noen ganger, hvis jeg har dårlig tid så gjør jeg bare litt, eller deler av seremonien, andre ganger hvis jeg har tid og ønsker å gjøre litt stas ut av dette gjør jeg følgende:

 • Først demper jeg kunstig lys og tenner stearinlys og takker Moder Jord, Far univers, Gud og Gudinnen. (Trenger ikke å takke noen, gjør det som funker for deg).
 • Tenner røkelse eller har på en god olje i lutdiffuseren min.
 • Har en bok klar som jeg skriver ned både det jeg er takknemlig for og tar ut ark med lapper som jeg bruker til å skriv ned det jeg vil gi slipp på og brenne.
 • Har en kort meditasjon med fokus på tilgivelse, jeg tilgir meg selv og andre (mer detaljer under om hvordan).
 • Skriver ned det jeg ønsker på lapper å gi slipp på og brenner dette i en trygg ildfast form eller i vedovnen.
 • Tenker på det jeg er takknemlig for, ofte skriver jeg dette i dagboken. Dette øker energifrekvensen min og hjelper meg å fokusere på kjærlighet og glede, det vil jeg gjerne ta med meg.
 • Mediterer en liten stund over det jeg er takknemlig for.
 • Er det opphold avslutter jeg seremonien med å gå en tur i måneskinnet. Det gjør godt for kropp og sjel!
Fullmåne og skyer

Litt om denne fullmånen: 

Denne fullmånen er i Værens tegn.

Fullmånen 13. oktober 2019 som teknisk sett er helt full kl. 23:07 (i følge timeanddate.no), er denne gangen i Værens tegn. Det vil si at denne fullmånen vil være full av ild og pasjon og den er ypperlig til å jobbe med oss selv og om vi kanskje har fokusert for mye på oss selv. Hvordan kan vi mykne opp og åpne oss mer for andre? Gi slipp på episoder eller hendelser hvor du ble flau over deg selv eller angrer på noe du sa i full fart. Tilgi deg selv og andre. Dette er også en fin tid å kjenne etter om du har det moro nok i livet ditt samtidig som du tillater deg nok tid til å roe ned. Gi noen ekstra tanker til venner og familie. Det er fort gjort å bli for oppslukt i seg selv og sitt. Løft blikket og åpne hjertet.

Å ha fokus på disse tingene under fullmåneseremonien til denne fullmånen vil være ekstra virkningsfullt.

Tilgivelsesmeditasjon: 

Tilgivelse er det viktigste elementet under en fullmåne. Kun ved å tilgi kan du gi helt slipp på det som holder deg tilbake. Å tilgi betyr ikke at du godtar eller aksepterer handlingen som har blitt utført, men det er den eneste måten du totalt gir slipp på relasjonen, hendelsen, minnet etc. Under er et forslag på meditasjon for tilgivelse:

 • Fall til ro og kom på plass i deg selv. Kjenn hvordan hele kroppen sitter/ ligger. observer. 
 • Fokuser så på pust, observer først. Deretter ta tre dype åndedrag. 
 • Hva plager deg akkurat nå, eller hva har denne fullmånen blusset opp for deg? 
 • Kjenn på det observer det, anerkjenn det. Dette har skjedd for en grunn. Universet har kommet med det for dette er en del av din prosess. 
 • Visualiser denne situasjonen/ relasjonen/ tingen/ deg selv foran deg. Deretter så tilgir du i fra dypet av hjertet ditt. (Dette betyr ikke at du godkjenner oppførselen eller det som har skjedd, men du gir slipp). Gjør dette så mange ganger du trenger. 
 • Åpne øynene forsiktig og gni hendene litt sammen og kom tilbake da du er klar. 

Gi slipp på det som ikke gagner deg lenger – brenn opp frustrasjonene!

Gi slipp på frustrasjoner, bekymringer og tankemønstre ved å skrive ned tanker og bekymringer på en lapp, eller flere lapper, og brenn de i en ildfast form eller i peisen. Overlat det til universet og fortsett på din vei uten å bære på denne tyngden.

Skriv ned og brenn opp det du ønsker å gi slipp på.

Takknemlighetsmeditasjon:

Etter tilgivelsesrunden kan man være litt emosjonell. Øk energifrekvensen din igjen ved å fokusere på det du er takknemlig for. Takknemlighet er magi i praksis!

Skriv først opp en liten liste over det du er takknemlig for å ha i livet ditt akkurat nå, eller noe du er takknemlig for med deg selv. Dette kan være fint å ha i en dagbok. deretter kan du utføre denne meditasjonen:

 • Fall til ro og kom på plass i deg selv. Kjenn hvordan hele kroppen sitter/ ligger. observer. Legg hendene over hjertet hvis det føles behagelig. Aktiver hjertechakraet ditt. 
 • Fokuser så på pust, observer først. Ta deretter noen dype åndedrag.
 • Se for deg noen eller noe du er skikkelig glad for at du har i livet ditt. Et dyr, barnet ditt, kjæresten din, familiemedlem eller lignende. Virkelig kjenn hvor glad du er i denne personen/tingen/dyret. 
 • Tenk så over tre andre ting, det kan være store og små ting. Alt fra at du har tak over hodet til at du er frisk. Send en takk for hver ting til universet. Spread the love. 
 • Åpne øynene forsiktig og gni hendene litt sammen og kom tilbake da du er klar. 

Avslutt med å nyte månen i en liten spasertur

Å gå en tur i månelyset etter en slik seremoni er som å sette prikken over i-en. Månelyset er utrolig kraftfullt. Det både renser og fyller på energilagrene våre. Er det mulighet for å ta en tur eller bare se på månen fra et vindu i huset ditt, så anbefaler jeg deg det. Selv om det kanskje ikke er like magisk da det er overskyet, vil månens energier fortsatt ha effekt om man ikke ser den også.

Avslutt seremonien ved å ta deg en tur ut i måneskinnet

Opptak med fullmåneseremoni rett før fullmånen 14. september:

Her forteller jeg litt om fullmåneseremoni i en av mine livesendinger på facebook. Det er også guidede meditasjoner her hvis du ønsker å bruke dette opptaket til hjelp.

Med dette ønsker jeg deg en kraftfull, magisk og flott fullmåne og håper du får til en flott seremoni som passer akkurat deg!

Stor klem fra Ragna 🙂

Ønsker du bestille veiledning eller tjeneste av Ragna?

Du kan lese om og bestille tjenestene hun tilbyr i butikken hennes her.


ragna.soberg

Ragna Søberg i Spira Healing er godkjent healer, tarotist og klarsynt. Hun har gitt mangfoldige veiledninger både skriftlig og over telefon de siste årene. Nå fokuserer hun på artikkelskriving som inspirerer, spirituelle kurs, foredrag og arrangerer meditasjons- og healingkvelder. Hun holder jevnlig livesendinger om en rekke spirituelle temaer. I tillegg anmelder hun filmer for Hamar Arbeiderblad og jobber med sin første fantasy-roman. Ragna elsker å jobbe med mennesker og hjelpe dem å finne igjen sin indre kraft.